Acute klachten verhelpen met homeopathie

Een poosje geleden hoorde ik iemand vertellen dat die gevallen was met de fiets en haar sleutelbeen had gebroken, dit is natuurlijk zeer pijnlijk en kan niet in het gips gezet worden.

Wel kan dan een homeopathisch middel uitkomst bieden namelijk het middel Syphytum dit is smeerwortel en kan dan ingezet worden om de breuk sneller te laten genezen.

Ook wetenschappelijk is aangetoond door een studie in het Verenigd Koninkrijk dat mensen die een botbreuk hadden en daarbij Symphytum hierbij kregen beduidend sneller genazen dan mensen die die middel niet kregen. Wel is het belangrijk dat de botbreuken goed tegenover elkaar zitten en dat dit onder begeleiding van een homeopaat plaatsvind.

Symphytum Officinalis (Smeerwortel)

Symphytum Officinalis (Smeerwortel)

Symphytum stamt van het Griekse ‘symphein’ wat samengroeien of aaneengroeien betekent. De plant bloeit weldadig en er ontstaat een lange rij bloemen op de takken met een sterke geur en veel nectar. Bijen houden van Symphytum.

Waar groeit Symphytum Officinalis?
Smeerwortel komt in Noordwest-Europa voor. De planten groeien bij voorkeur op kiezelrijke, zandige bodems en verwerken veel kiezelzuur.

Eigenschappen van de Symphytum Officinalis:
Symphytum verbindt, zowel bij vleeswonden als bij botbreuken of bij hechtingen, tussen bot en pees. De stof allantoïne heeft groeibevorderende eigenschappen en is terug te vinden in Symphytum Officinalis. De wortel is zeer eiwitrijk, hij benadert bijna de sojaboon in dit verband. Ook bevat het veel vitamine B12.
In de homeopathische geneeskunde wordt Symphytum Officinalis toegepast ter bevordering van de groei van nieuw weefsel dat de beide breukeinden moet verenigen. Allerlei klachten die bij het herstel van de breuk kunnen optreden, kunnen gunstig worden beïnvloed door Symphytum Officinalis. Denk daarbij aan irritatie rond de wond en vermindering van pijnscheuten.